Een initiatief van de erfgoedraad en de cultuurdienst van de gemeente Schoten.
17 oktober 2020 tot en met 17 november 2020.

Weggetje in Park Vordenstein levert hobbyfotograaf eerste plaats op
“Sprookjesachtig en mysterieus”
Uit "Het Laatste Nieuws" - 18 mei 2021

  

Weggetje in Park Vordenstein levert hobbyfotograaf eerste plaats op “Sprookjesachtig en mysterieus”
Richard De Nul met zijn winnend beeld, genomen op een paadje in Park Vordenstein © emz

Al dertig soorten vlinders en meer dan driehonderd soorten paddenstoelen heeft Richard De Nul (66) uit Schoten in Park Vordenstein op beeld vastgelegd. Voor de fotowedstrijd rond trage wegen en onbenoemde paden van de cultuurdienst en erfgoedraad richtte hij zijn pijlen op de paadjes. Een beeld van een weggetje in het park bezorgde de hobbyfotograaf goud.

Eigenlijk schiet Richard voornamelijk beelden als hij op reis is of tijdens concerten. “Op optredens van heavymetalbands of rockgroepen sta ik dan te fotograferen. Maar ik ga ook naar dansvoorstellingen”, vertelt Richard.
Wanneer de hobbyfotograaf op wandel gaat in de Schotense natuur, neemt hij eveneens steevast zijn camera mee. Toen zijn vrouw vernam dat de cultuur- en erfgoedraad de fotowedstrijd ‘Schoten Bewandeld’ rond trage wegen en onbenoemde paden organiseerde, stimuleerde ze hem om daaraan mee te doen.

Prijzen uitgereikt

Daarop trok Richard gewapend met zijn fototoestel de lokale natuurgebieden in. Dat leverde mooie resultaten op, wat ook de jury van de fotowedstrijd niet ontging. Uit alle drieënveertig inzendingen werd Richards beeld in Park Vordenstein tot beste verkozen. “Sprookjesachtig en mysterieus”, vond de jury, samengesteld uit leden van de cultuurraad en de erfgoedraad. Zijn foto in de Bonte Hannek bezorgde hem een derde plek.

Afgelopen vrijdag feliciteerde een delegatie van de cultuurraad en de erfgoedraad de winnaar in de Braembibliotheek. Naast Richard lauwerde de jury van de achttien deelnemers ook nog vier andere fotografen. Chris Vandenhende behaalde een tweede en vierde plek.
De vijfde plaats was voor Sandra Lauryssen. Annie Ferket strandde op de zesde stek. Een zevende plaats behaalde Louise De Vliegere. De winnaars konden als prijs kiezen uit een wandelboek, een bon van het cultuurcentrum of een wandel- en fietspakket.

Weggetje in Park Vordenstein levert hobbyfotograaf eerste plaats op “Sprookjesachtig en mysterieus”

Openluchtentoonstelling

De zeven winnende beelden zijn de komende vier weken nog te bewonderen aan de hekken rondom het Kasteel van Schoten. Ook is er een mozaïek van alle deelnemende foto’s te bezichtigen. De wedstrijd heeft niet alleen een openluchttentoonstelling opgeleverd, maar zal “in de toekomst ook het startpunt vormen van een inventarisatieproject en historische waardering van deze vaak onbekende pareltjes”, besluit cultuurbeleidscoördinator en bibliothecaresse Liesbeth Van Camp.

Weggetje in Park Vordenstein levert hobbyfotograaf eerste plaats op “Sprookjesachtig en mysterieus”

 

Sprookjesachtige foto levert Richard winst op
Uit Gazet van Antwerpen (18 mei 2021)

Sprookjesachtige foto levert Richard winst op.

 

Sprookjesachtig Vordenstein levert Richard De Nul Goud op in fotowedstrijd
Uit Gazet van Antwerpen Digitaal (18 mei 2021)

Sprookjesachtige Vordenstein levert Richard De Nul goud op in fotowedstrijd.